Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Aspergesoep Van Schillen Maken: Een Smaakvolle Verspilling Van Minder Bekende Ingrediënten

Aspergesoep Van Schillen Maken: Een Smaakvolle Verspilling Van Minder Bekende Ingrediënten

Recept aspergesoep maken van de schillen

Aspergesoep Van Schillen Maken: Een Smaakvolle Verspilling Van Minder Bekende Ingrediënten

Recept Aspergesoep Maken Van De Schillen

Keywords searched by users: aspergesoep van schillen maken aspergesoep van schillen zonder bloem, aspergesoep van schillen met room, aspergesoep maken, aspergesoep schillen pureren, aspergesoep van schillen smulweb, aspergesoep van schillen ah, aspergesoep van schillen linda, ouderwetse aspergesoep

Wat is aspergesoep van schillen maken?

Aspergesoep van schillen maken is een heerlijk recept dat gebruik maakt van de schillen en uiteinden van verse asperges om een smaakvolle soep te bereiden. Het is een geweldige manier om de volledige smaak van de asperges te benutten en geen voedsel te verspillen. Door de schillen en uiteinden te koken, worden alle smaken geëxtraheerd en gebruikt om een rijke en romige soep te maken.

Waarom zou je aspergesoep van schillen maken?

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om aspergesoep van schillen te maken. Ten eerste is het een geweldige manier om voedselverspilling tegen te gaan. Door de schillen te gebruiken, maak je gebruik van de volledige asperge en gooi je niets weg.

Daarnaast heeft aspergesoep van schillen een volle en intense smaak. De schillen en uiteinden van de asperges bevatten veel smaakvolle oliën en voedingsstoffen die worden vrijgegeven tijdens het koken. Door deze smaken te benutten, krijgt de soep een heerlijke aspergesmaak.

Bovendien is aspergesoep van schillen een budgetvriendelijke optie. Verse asperges kunnen prijzig zijn, maar door gebruik te maken van de schillen en uiteinden kun je een heerlijke soep maken zonder extra kosten te maken.

Welke ingrediënten heb je nodig voor aspergesoep van schillen?

Om aspergesoep van schillen te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

– Schillen en uiteinden van verse asperges
– Water
– Ui
– Knoflook
– Boter
– Bloem (optioneel)
– Bouillon (groente- of kippenbouillon)
– Room (optioneel)
– Zout en peper naar smaak

Hoe bereid je aspergesoep van schillen?

Het bereiden van aspergesoep van schillen is een vrij eenvoudig proces. Volg de onderstaande stappen om deze heerlijke soep te maken:

1. Verzamel de schillen en uiteinden van verse asperges. Zorg ervoor dat je de asperges goed schoonmaakt voordat je de schillen en uiteinden gebruikt.

2. Doe de schillen en uiteinden in een grote pan en voeg voldoende water toe om ze te bedekken. Breng het water aan de kook en laat de schillen ongeveer 20-30 minuten sudderen, of totdat ze zacht zijn.

3. Haal de pan van het vuur en verwijder de schillen en uiteinden met een schuimspaan. Bewaar het kookvocht, dit zal de basis van de soep vormen.

4. Smelt een beetje boter in een andere pan en voeg de fijngehakte ui en knoflook toe. Fruit ze tot ze zacht en glazig zijn.

5. Voeg bloem toe aan de pan met de ui en knoflook en roer goed door. Dit zorgt voor een dikkere textuur in de soep. (Optioneel)

6. Giet het kookvocht van de aspergeschillen geleidelijk aan bij de pan terwijl je blijft roeren. Voeg ook de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

7. Laat de soep ongeveer 15-20 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.

8. Optioneel: voeg room toe aan de soep om deze romiger te maken. Roer goed door en laat nog een paar minuten op laag vuur sudderen.

9. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Stapsgewijze instructies voor het maken van aspergesoep van schillen

Hieronder volgen de gedetailleerde stappen om aspergesoep van schillen te maken:

1. Verzamel de schillen en uiteinden van verse asperges. Zorg ervoor dat je de asperges goed schoonmaakt voordat je de schillen en uiteinden gebruikt.

2. Doe de schillen en uiteinden in een grote pan en voeg voldoende water toe om ze te bedekken.

3. Breng het water aan de kook en laat de schillen ongeveer 20-30 minuten sudderen, of totdat ze zacht zijn.

4. Haal de pan van het vuur en verwijder de schillen en uiteinden met een schuimspaan. Bewaar het kookvocht, dit zal de basis van de soep vormen.

5. Smelt een beetje boter in een andere pan en voeg de fijngehakte ui en knoflook toe. Fruit ze tot ze zacht en glazig zijn.

6. Voeg bloem toe aan de pan met de ui en knoflook en roer goed door. Dit zorgt voor een dikkere textuur in de soep. (Optioneel)

7. Giet het kookvocht van de aspergeschillen geleidelijk aan bij de pan terwijl je blijft roeren.

8. Voeg de bouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook.

9. Laat de soep ongeveer 15-20 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.

10. Optioneel: voeg room toe aan de soep om deze romiger te maken. Roer goed door en laat nog een paar minuten op laag vuur sudderen.

11. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Extra tips en variaties voor aspergesoep van schillen

– Je kunt wat van de gekookte aspergepunten apart houden en toevoegen aan de soep voordat je hem serveert voor extra textuur en presentatie.

– Voor een extra romige soep kun je de room vervangen door kokosmelk.

– Voeg wat gehakte verse kruiden toe, zoals peterselie of bieslook, voor extra smaak en aroma.

– Voor een hartigere variant kun je stukjes ham, bacon of gerookte zalm aan de soep toevoegen.

– Experimenteer met verschillende kruiden en specerijen om de smaak aan te passen aan je eigen voorkeur.

Veelgestelde vragen over aspergesoep van schillen maken

1. Kan ik aspergesoep van schillen maken zonder bloem?

Ja, je kunt ervoor kiezen om de bloem weg te laten. Dit zal resulteren in een minder dikke textuur van de soep, maar het zal nog steeds heerlijk zijn.

2. Kan ik aspergesoep van schillen maken met room?

Ja, het toevoegen van room aan de soep geeft het een romige en zijdezachte textuur. Dit is echter optioneel en je kunt ervoor kiezen om geen room toe te voegen.

3. Zijn er andere manieren om aspergesoep te maken?

Ja, naast het maken van aspergesoep van schillen kun je ook hele asperges gebruiken. Door de asperges te schillen, ze te koken en ze vervolgens te pureren, kun je een soep met een gladdere textuur bereiden.

4. Moet ik de aspergeschillen pureren?

Het pureren van de aspergeschillen is optioneel. Als je een gladde textuur wilt, kun je ervoor kiezen om de geschillen te pureren voordat je ze aan de soep toevoegt. Als je liever een iets dikkere en grovere soep hebt, kun je ervoor kiezen om de geschillen heel te laten.

5. Waar kan ik meer recepten voor aspergesoep van schillen vinden?

Er zijn verschillende bronnen waar je meer recepten voor aspergesoep van schillen kunt vinden. Enkele populaire websites voor receptinspiratie zijn Jumbo, Allerhande, Made by Ellen, Wijnspijs, Vega Recepten en Lekker eten met Linda. Deze websites bieden gedetailleerde instructies en variaties voor aspergesoep van schillen.

Conclusie

Aspergesoep van schillen maken is een geweldige manier om voedselverspilling tegen te gaan en een heerlijke soep te bereiden. Door gebruik te maken van de schillen en uiteinden van verse asperges, kun je de volledige smaak benutten en een smaakvolle soep creëren. Met de juiste ingrediënten en een paar eenvoudige stappen kun je genieten van een heerlijke kom aspergesoep van schillen zonder bloem, of met room, volgens je eigen voorkeur. Probeer dit recept uit en geniet van de rijke en romige smaak van asperges in elke lepel soep.

Categories: Ontdekken 34 Aspergesoep Van Schillen Maken

Recept aspergesoep maken van de schillen
Recept aspergesoep maken van de schillen

Aspergesoep maken van de schillen is heel eenvoudig. Schil 500 g asperges. Doe de schillen en uiteinden van de asperges in een pan. Voeg 1 liter water toe en laat 10 min.

Aspergesoep Van Schillen Zonder Bloem

Aspergesoep van schillen zonder bloem: Een uitgebreide gids

Aspergesoep is een heerlijk gerecht dat tijdens het aspergeseizoen veel wordt gegeten. Traditioneel wordt aspergesoep gemaakt met bloem om de soep te binden, maar wat als je geen bloem wilt gebruiken? Gelukkig is het mogelijk om aspergesoep te maken zonder bloem, door gebruik te maken van de schillen van de asperges. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het proces om aspergesoep van schillen zonder bloem te maken. We zullen het recept stap voor stap uitleggen en ook enkele veelgestelde vragen over dit onderwerp beantwoorden.

Aspergesoep maken van schillen: Het recept

Om aspergesoep van schillen zonder bloem te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

– Schillen van witte asperges (ongeveer 500 gram)
– Water (1,5 liter)
– Ui (1 stuk, fijngesneden)
– Prei (1 stuk, fijngesneden)
– Aardappel (1 stuk, in blokjes gesneden)
– Bouillonblokje (kip of groente)
– Room (125 ml)
– Boter (1 eetlepel)
– Zout en peper naar smaak

Volg deze stappen om de aspergesoep van schillen zonder bloem te maken:

Stap 1: Was de asperges grondig en schil ze met een dunschiller. Bewaar de schillen en snijd de asperges in stukjes. Zet de asperges even apart.

Stap 2: Breng het water aan de kook in een grote pan. Voeg de aspergeschillen toe en laat ze ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

Stap 3: Zeef het kookvocht om de schillen te verwijderen en vang het aspergebouillon op. Gooi de schillen weg.

Stap 4: Verwarm de boter in een andere pan en voeg de ui, prei en aardappel toe. Bak ze 5 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.

Stap 5: Voeg de asperges en de aspergebouillon toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15-20 minuten sudderen totdat de groenten gaar zijn.

Stap 6: Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een glad mengsel.

Stap 7: Voeg het bouillonblokje toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Laat het nog eens 5 minuten koken.

Stap 8: Haal de pan van het vuur en roer de room erdoorheen.

Stap 9: Serveer de aspergesoep warm en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Veelgestelde vragen over aspergesoep van schillen zonder bloem:

1. Waarom zou ik aspergesoep van schillen zonder bloem maken?
Sommige mensen willen liever geen bloem gebruiken of hebben een allergie voor gluten. Het maken van aspergesoep van schillen zonder bloem biedt een alternatieve manier om een romige, smaakvolle soep te bereiden zonder het gebruik van bloem.

2. Kun je de aspergeschillen ook invriezen voor later gebruik?
Ja, je kunt de aspergeschillen invriezen als je ze op een later moment wilt gebruiken. Bewaar ze in een luchtdichte verpakking, bij voorkeur in kleine porties voor gemakkelijk gebruik.

3. Moet ik de aspergeschillen eerst wassen voordat ik ze gebruik?
Ja, het is belangrijk om de aspergeschillen grondig onder stromend water te wassen om eventuele resten of vuil te verwijderen voordat je ze gebruikt voor de soep.

4. Kan ik dit recept ook gebruiken voor groene asperges?
Ja, je kunt dit recept ook gebruiken voor groene asperges. Houd er echter rekening mee dat groene asperges vaak een intensere smaak hebben, dus de smaak van de soep kan anders zijn dan wanneer je witte asperges gebruikt.

5. Kan ik de soep bewaren en later opwarmen?
Ja, je kunt de aspergesoep van schillen zonder bloem bewaren in de koelkast en later opwarmen. Bewaar de soep in een luchtdichte container en verwarm het op een laag vuur totdat het goed opgewarmd is.

Met dit recept kun je gemakkelijk genieten van een smaakvolle aspergesoep van schillen zonder bloem. Experimenteer gerust met extra kruiden en specerijen om de soep aan je persoonlijke smaak aan te passen. Bon appétit!

Aspergesoep Van Schillen Met Room

Aspergesoep van schillen met room: Een diepgaande gids

Introductie

Aspergesoep is een heerlijke en smaakvolle soep die veelal wordt gemaakt van de asperges zelf. Echter, wist je dat je ook een verrukkelijke aspergesoep kunt maken van de schillen? In dit artikel gaan we dieper in op het proces van het bereiden van aspergesoep van schillen met room. We zullen de benodigde ingrediënten bespreken, stapsgewijs het recept uitleggen en enkele veelgestelde vragen beantwoorden. Laten we duiken in deze heerlijke wereld van aspergesoep van schillen met room.

Ingrediënten

Om aspergesoep van schillen met room te maken, zijn de volgende ingrediënten nodig:

– Schillen van 500 gram asperges
– 1 liter water
– 2 sjalotten, fijn gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 200 ml room
– Zout en peper naar smaak

Stappen voor het bereiden van aspergesoep van schillen met room

Nu we de ingrediënten hebben verzameld, kunnen we doorgaan met het bereidingsproces van de aspergesoep van schillen met room. Volg de onderstaande stappen om een overheerlijke soep te maken:

Stap 1: Schillen verzamelen
Begin met het verzamelen van de schillen van 500 gram asperges. Zorg ervoor dat je de schillen grondig wast om alle vuil en zand te verwijderen.

Stap 2: Kook de schillen
Breng een liter water aan de kook en voeg de aspergeschillen toe. Laat de schillen ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Stap 3: Sjalotten en knoflook bakken
Terwijl de schillen koken, kun je de sjalotten en knoflook fijn snijden. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de sjalotten en knoflook glazig.

Stap 4: Schillenzeef
Giet het gekookte water met schillen door een schillenzeef in de pan met sjalotten en knoflook. Zorg ervoor dat je al het vocht uit de schillen perst om de smaak vrij te laten komen.

Stap 5: Laten sudderen
Breng het mengsel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.

Stap 6: Mixen
Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te mixen. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer aanwezig zijn.

Stap 7: Room toevoegen
Voeg de room toe aan de soep en roer goed door. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 8: Serveren
Serveer de aspergesoep van schillen met room in kommen en garneer eventueel met verse kruiden, zoals peterselie of bieslook. Geniet van deze heerlijke en romige soep!

Veelgestelde vragen

1. Kan ik aspergesoep van schillen met room bewaren?
Ja, je kunt de soep in de koelkast bewaren in een luchtdichte container. Het blijft ongeveer 2-3 dagen goed.

2. Kan ik de schillen van witte en groene asperges gebruiken?
Ja, zowel de schillen van witte als groene asperges kunnen worden gebruikt om de soep te maken. Het geeft een heerlijke smaak aan de soep.

3. Kan ik de schillen invriezen en later gebruiken?
Ja, het is mogelijk om de schillen van de asperges in te vriezen en op een later moment te gebruiken. Zorg ervoor dat je ze goed verpakt om vriesbrand te voorkomen.

4. Wat kan ik doen met de resterende aspergeschillen?
Je kunt de resterende aspergeschillen gebruiken om bouillon van te maken. Kook ze samen met andere groenten en kruiden om een smaakvolle bouillon te creëren.

5. Kan ik de soep opwarmen?
Ja, je kunt de soep opwarmen op een laag vuur. Zorg ervoor dat je regelmatig roert om te voorkomen dat het aanbrandt.

Conclusie

Aspergesoep van schillen met room is een verrukkelijke variatie op de traditionele aspergesoep. Met slechts enkele ingrediënten kun je een romige en smaakvolle soep op tafel zetten. Gebruik de schillen van de asperges om een rijke bouillon te creëren en voeg room toe voor een heerlijk romige textuur. Experimenteer met verschillende kruiden en garneringen om je eigen unieke draai aan deze soep te geven. Geniet van de heerlijke smaak van aspergesoep van schillen met room!

Bronnen:
– https://www.jumbo.com/recepten/soep/aspergesoep#:~:text=Aspergesoep%20maken%20van%20de%20schillen,toe%20en%20laat%2010%20min.
– https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1195946/aspergesoep-van-schillen
– https://madebyellen.com/aspergesoep-maken-van-de-schillen/
– https://www.wijnspijs.nl/magazine/aspergesoep-van-schillen/
– https://vegarecepten.com/schillen-aspergesoep-maken/
– https://www.lekkeretenmetlinda.nl/aspergesoep-van-schillen/

Aspergesoep Maken

Aspergesoep is een heerlijke klassieke soep die in Nederland veel wordt gegeten, vooral tijdens het aspergeseizoen. Het maken van aspergesoep is niet moeilijk, maar het vereist wel wat geduld en aandacht. In dit artikel zullen we je precies uitleggen hoe je zelf aspergesoep kunt maken. We zullen verschillende recepten delen en dieper ingaan op de verschillende stappen en technieken die nodig zijn om een heerlijke aspergesoep te bereiden.

## Recept voor aspergesoep maken van de schillen

Een van de meest populaire manieren om aspergesoep te maken is door de schillen van de asperges te gebruiken. Dit zorgt voor een intense aspergesmaak en is een geweldige manier om het meeste uit je asperges te halen. Hier is een eenvoudig recept om aspergesoep te maken van de schillen:

### Ingrediënten:

– Schillen van 500 gram verse asperges
– 1 liter water
– 1 ui, fijngehakt
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 250 ml room
– Zout en peper naar smaak

### Instructies:

1. Begin met het schillen van de asperges. Bewaar de schillen en de houterige uiteinden, want die ga je gebruiken voor de bouillon.

2. Doe de aspergeschillen in een pan met 1 liter water. Breng aan de kook en laat het vervolgens ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.

3. Zeef de bouillon om de schillen te verwijderen en zet de bouillon apart.

4. Smelt de boter in een andere pan en voeg de fijngehakte uien en knoflook toe. Bak ze tot ze zacht en glazig zijn.

5. Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed door tot een roux ontstaat. Laat de roux ongeveer 2 minuten pruttelen om de bloem te laten garen.

6. Schenk langzaam de aspergebouillon in de pan, terwijl je constant blijft roeren. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken, zodat de smaken goed kunnen mengen.

7. Voeg de room toe en roer goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Laat de soep nog een paar minuten zachtjes sudderen en serveer vervolgens warm.

## Recept voor aspergesoep maken met asperges

Als je liever aspergesoep maakt met de asperges zelf, kun je dit recept volgen:

### Ingrediënten:

– 500 gram verse asperges
– 1 liter water
– 1 ui, fijngehakt
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 250 ml room
– Zout en peper naar smaak

### Instructies:

1. Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Snijd de asperges vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm.

2. Breng een pan met water aan de kook en voeg de stukjes asperge toe. Laat ze ongeveer 10-15 minuten koken, of tot ze gaar zijn. Giet de asperges af, maar bewaar het kookvocht.

3. Smelt de boter in een pan en voeg de fijngehakte uien en knoflook toe. Bak ze tot ze zacht en glazig zijn.

4. Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed door tot een roux ontstaat. Laat de roux ongeveer 2 minuten pruttelen om de bloem te laten garen.

5. Voeg geleidelijk het kookvocht van de asperges toe aan de pan, terwijl je constant blijft roeren. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken, zodat de smaken goed kunnen mengen.

6. Voeg de room toe en roer goed door. Voeg vervolgens de gekookte stukjes asperge toe aan de soep.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper. Laat de soep nog een paar minuten zachtjes sudderen en serveer warm.

## Veelgestelde vragen

### 1. Kan ik aspergesoep invriezen?

Ja, je kunt aspergesoep invriezen. Het is raadzaam om de soep eerst af te laten koelen voordat je deze in een luchtdichte bak of zak in de vriezer plaatst. Op deze manier blijft de smaak en textuur behouden. Aspergesoep kan tot ongeveer 3 maanden in de vriezer worden bewaard.

### 2. Kan ik de schillen van de asperges hergebruiken?

Ja, je kunt de schillen van de asperges hergebruiken om bouillon te maken of om extra smaak aan andere gerechten toe te voegen. Het is een geweldige manier om voedselverspilling tegen te gaan en de maximale smaak uit de asperges te halen.

### 3. Kan ik aspergesoep ook vegetarisch maken?

Ja, je kunt aspergesoep gemakkelijk vegetarisch maken door groentebouillon te gebruiken in plaats van kippenbouillon. Voeg extra groenten toe, zoals wortels en selderij, om de smaak te versterken.

### 4. Kan ik aspergesoep ook glutenvrij maken?

Ja, je kunt aspergesoep glutenvrij maken door glutenvrije bloem te gebruiken in plaats van tarwebloem. Zorg er ook voor dat je glutenvrije bouillon gebruikt.

### 5. Kan ik aspergesoep ook veganistisch maken?

Ja, je kunt aspergesoep eenvoudig veganistisch maken door zuivelvrije boter en room te gebruiken in plaats van dierlijke producten. Gebruik ook groentebouillon in plaats van kippenbouillon.

Met deze recepten en tips kun je zelf heerlijke aspergesoep maken. Experimenteer gerust met extra ingrediënten en smaakmakers om de soep naar jouw smaak aan te passen. Geniet van deze heerlijke soep tijdens het aspergeseizoen en verras je familie en vrienden met jouw kookkunsten!

Update 27 aspergesoep van schillen maken

Romige Aspergesoep Maken - Recept - Francesca Kookt
Romige Aspergesoep Maken – Recept – Francesca Kookt

See more here: p1.paulantonybuilders.com

Learn more about the topic aspergesoep van schillen maken.

See more: https://p1.paulantonybuilders.com/category/nieuws

Để lại một bình luận

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *